cele trei mentalități ale antreprenorului

Ador #businessmindset-ul! Iar acest articol este pentru cei care înțeleg importanța acestuia în business. Cineva zicea că 80% este mindset și 20% e acțiune! TU ce părere ai?

Ce am înțeles eu până acum este că antreprenorii manifestă adesea o varietate de mentalități, ce contribuie la succesul lor și care le conduc afacerile. Iată trei mentalități comune pe care antreprenorii le întruchipează frecvent:

Mentalitatea inovatoare și vizionară: Antreprenorii au adesea o capacitate puternică de inovare și abilitatea de a-și imagina modalități noi și mai bune de a face lucrurile. Aceștia identifică lacunele de pe piață sau domeniile care necesită îmbunătățiri și lucrează pentru a crea soluții care să răspundă acestor nevoi. Această mentalitate implică gândirea creativă, provocarea status quo-ului și căutarea de oportunități pentru a perturba industriile cu idei noi.

Mentalitatea de asumare a riscurilor și de reziliență: Antreprenoriatul implică în mod inerent riscuri, deoarece noile întreprinderi se pot confrunta cu incertitudini, provocări financiare și fluctuații ale pieței. Antreprenorii de succes acceptă asumarea de riscuri ca parte a călătoriei și dezvoltă o mentalitate rezistentă pentru a trece peste eșecuri și piedici. Aceștia consideră eșecurile ca fiind experiențe de învățare și sunt dispuși să se adapteze, să schimbe direcția și să persevereze în fața adversității.

Mentalitate orientată spre acțiune și hotărâtă: Antreprenorii sunt persoane orientate spre acțiune, care iau inițiativa și își transformă ideile în realitate. Aceștia posedă un puternic simț al determinării și sunt dispuși să depună munca grea necesară pentru a-și duce viziunile la bun sfârșit. Această mentalitate implică stabilirea unor obiective clare, crearea unor planuri de acțiune și lucrul constant pentru a-și atinge obiectivele.

Aceste mentalități nu se exclud reciproc, iar antreprenorii de succes îmbină adesea aceste calități pentru a crea o abordare unică, care se potrivește cu punctele lor forte personale și cu natura demersurilor lor de afaceri.

Închei cu un citat foarte fain, de la Sun-Tzu, celebrul general chinez, autorul cărții ARTA RĂZBOIULUI, ce reflectă importanța cunoașterii de sine și, implicit, a propriei mentalități:

“Dacă cunoști inamicul și te cunoști pe tine însuți, nu trebuie să te temi de rezultatul a o sută de bătălii. Dacă te cunoști pe tine însuți, dar nu și pe dușman, pentru fiecare victorie obținută vei suferi și o înfrângere. Dacă nu cunoști nici dușmanul, nici pe tine însuți, vei sucomba în fiecare bătălie.”

Cu drag,

Teodora de la www.teodoraivan.com

Teodora Natalia Ivan

Sunt jurnalist. Sunt strateg de afaceri + publicitate pentru antreprenori vizionari asemeni ție. Scopul meu este să identific mesajul corect pentru publicul potrivit, să îl plasez în canalul media potrivit, la momentul potrivit. Am înțeles cât de important este pentru un brand/o idee/un produs/un eveniment să câștige războiul pentru relevanță. CREEZ EXPERIENȚE MEMORABILE, CE EVOCĂ EMOȚII, FORMEAZĂ OPINII ȘI FAC LUCRURILE SĂ SE ÎNTÂMPLE.

Articole similare
Conștientizarea Credințelor Limitative în Business: Cum Să Îți Depășești Obstacolele Interioare
Cum să gestionezi frustrarea în business?
10 întrebări magice pentru a-ți aduce claritate în tot ceea ce faci
100 de afirmații pentru a-ți menține motivația în afaceri