Orice text de reclamă trebuie să țină cont de un mare adevăr: ca să fie citit cap-coadă, acceptat, iar mai apoi să existe o finalitate, cel căruia i se adresează are nevoie să își recunoască dorința ca pe o poftă nesatisfăcută sau râvnire. De obicei, oamenii își doresc lucruri nepermise… Dar atunci când le vor, când și le doresc, poți să fii sigur că vor găsi o modalitate să le obțină! :))))
Iată o posibilă listă de dorințe pe care oamenii vor să și le îndeplinească:
- Plăcere fizică
- Acceptare socială
- Statut privilegiat
- Libertate
- Adrenalină
- Risc
- Stare de bine
- Respectul celorlalți
- Îmbunătățirea relațiilor de familie
- Mulțumire de sine
- Sex (mai mult, mai bun etc.)
Cum scriem un text pentru a răspunde acestor dorințe? Ei bine, dacă vrei să stârnești dorință, trebuie să-i faci pe oameni să-și imagineze viața fără acel produs/serviciu. Primul pas este să întocmești o listă cu beneficiile produsului sau serviciului tău, pe care, evident, le incluzi în text. Trucul e să le formulezi într-un limbaj care să reflecte dorințele cititorului. E ca și cum ai picta un tablou de cuvinte, însă fără înflorituri verbale, ci efecte puternice care să conducă la explozia simțurilor.
Și pentru că îmi place înghețata, am ales ca și exemplificare textul folosit de cei de la Carte D’Or pentru promovare. Textul sună cam așa:
„Gândul la înghețata Carte D’Or Chocolate Inspiration topindu-se încet în prăjitura de ciocolată aburindă e de ajuns ca să înmoaie pe oricine…”
Aburindă, topindu-se, înmoaie – sunt cuvintele-cheie pentru exploziile bucale, nu-i așa? Știu. Și mie îmi place înghețata. Și prăjitura de ciocolată. Și parcă aș mânca acum atât înghețată, cât și prăjitură…. :))))