Tot ce trebuie să știi despre #hashtag

Știai că includerea #hashtag-urilor în postările tale pe rețelele sociale este cea mai rapidă și mai ușoară modalitate de a-ți îmbunătăți rezultatele de marketing pe rețelele sociale?

Dacă acum faci primii pași în marketingul pe rețelele sociale sau ai ales să parcurgi acest drum de unul singur, dacă vrei să îți crești numărul de urmăritori și, implicit, și implicarea pe rețelele sociale, am o singură sugestie/recomandare/cale de urmat: FOLOSEȘTE #hashtag!

• Cum funcționează hashtagurile?

• Unde funcționează hashtagurile?

• Câte hashtag-uri să folosești în postările tale?

• Cum să găsiți hashtag-urile potrivite?

Sunt câteva întrebări de bază, firești, la care meriți să primești răspunsuri rapide și concise!

Să începem, așadar, scurta noastră abordare în ceea ce privește #hashtag-urile!

Cu certitudine ai auzit sau ai văzut #rezist, acel hashtag # pe care unii și l-au inscripționat chiar și pe mașini pentru a-și dovedi apartenența la o mișcare anti-sistem, de fapt, anti PSD. Dar, poate, te-ai întrebat ce este acest #hashtag și cu ce se mănâncă filosofia din spate.

Să pornim cu baza.

Hashtag-urile au apărut pe Twitter în urmă cu mai bine de10 ani, însă au devenit atât de îndrăgite că fiecare rețea socială a îmbrățișat acest simbol liră (#). Aceasta nu înseamnă că trebuie folosite peste tot…

Atunci UNDE ar trebui să folosești hashtag-urile?

OBLIGATORIU pe #Instagram. De ce? Așa îți crești un public autentic.

Poți folosi până la 30 de hashtag-uri în postările tale de pe Instagram, dar cercetările sugerează că nouă hashtag-uri este numărul magic pentru Instagram.

Pe Facebook și Twitter se recomandă 1 – 2 hashtag-uri, iar pe LinkedIn 3 – 5 hashtag-uri. Personal, pentru postările mele pentru #imageskincare_romania sau #hush_and_hush_romania folosesc între 4 și 10 #hashtags.

Reține: deși hashtag-urile nu funcționează la fel de bine pe alte platforme ca pe Instagram, poți obține rezultate și pe celelalte rețele! Diferă, însă, numărul acestora pentru fiecare rețea în parte.  

Cum funcționează #hashtag-urile

Când este plasat înaintea unui cuvânt sau a unui șir de cuvinte în interiorul unei postări pe rețelele sociale, un #hashtag permite ca postarea respectivă să fie indexată și căutată.

De exemplu, să presupunem că am făcut o postare pe Instagram care spunea „#imageskincare_romania”. Dacă cineva scrie „#imageskincare_romania”  în bara de căutare Instagram, postarea mea ar apărea în lista de rezultate.

Atâta timp cât folosești hashtag-urile potrivite, mai mulți oameni îți vor găsi conținutul, vor interacționa cu el și te vor urmări!

De asemenea, poți folosi hashtag-uri pentru a:

• Dezvolta gradul de cunoaștere a mărcii – Exemplu: #imageskincare

• Inițiezi conversații – Exemplu: #Inter (pentru fanii echipei Inter Milano, care vor să comenteze unul dintre meciuri)

• Inițiezi un concurs – Exemplu: #RoataNorocului

• Sprijini probleme sociale – Exemplu: #MeToo

Unul dintre hashtag-urile tale ar trebui să fie întotdeauna un #hashtag de marcă/nrand/nume. De exemplu: #TeodoraIvan

Când compilezi lista de hashtag-uri pentru Instagram, să fii atent să nu ffolosești doar cele mai populare hashtag-uri. Deși unii recomandă să apelezi la cele mai căutate #hashtags, cele cu milioane de postări sunt extrem de competitive, iar șansele ca ale tale postări, conținutul la care ai lucrat și ai pus energie, să fie văzut de cât mai multe persoane, sunt mult mai reduse.

Cea mai bună combinație este să alegi câteva hashtag-uri foarte populare cu milioane de postări, câteva hashtag-uri cu sute de mii de postări și câteva hashtag-uri mai puțin populare, cu mii de postări.

Acest lucru ne duce la întrebarea firească: Cum să găsim hashtag-urile potrivite?

În primul rând, respectă pașii de mai sus. Apoi urmărește-ți competitorii. Vezi ce face concurența ta! O acțiune ajutătoare ar fi să îți creezi un document special în care să incluzi toate #hashtag-uriile care au legătură cu industria în care activezi. Îți va fi mult mai ușor să le copiezi atunci când faci postări, mai ales cele programate.

De asemenea, aici găsești o unealtă potrivită pentru a găsi #hashtag-ul potrivit.

Dacă ai nevoie de ajutor sau, pur și simplu, consideri că dorești să îți canalizezi timpul și energia pentru dezvoltarea afacerii tale și mai puțin pe promovarea ei pe rețelele sociale, contactează-mă!

Teodora Natalia Ivan

Sunt jurnalist. Sunt strateg de afaceri + publicitate pentru antreprenori vizionari asemeni ție. Scopul meu este să identific mesajul corect pentru publicul potrivit, să îl plasez în canalul media potrivit, la momentul potrivit. Am înțeles cât de important este pentru un brand/o idee/un produs/un eveniment să câștige războiul pentru relevanță. CREEZ EXPERIENȚE MEMORABILE, CE EVOCĂ EMOȚII, FORMEAZĂ OPINII ȘI FAC LUCRURILE SĂ SE ÎNTÂMPLE.

Articole similare
Social Media: O investiție de timp și resurse valoroase
Strategii eficiente de Management al Social Media: transformă followerii în comunitate
Puterea PR-ului pe Social Media: Transformă conversațiile în oportunități
Amprenta digitală: Ce postezi rămâne pentru totdeauna!