AdsClub, un nou proiect pentru iubitorii de publicitate

SCRIS DE Teodora Natalia Ivan

Am intrat plină de entuziasm într-un nou an, într-o nouă Miracle Zone, cum îmi place mie să o definesc. An Nou, proiecte noi. Ca toată lumea. Măcar la acest capitol să mă țin cât de cât legată de trend. Zic. :)))

AdsClub s-a născut ca idee încă de la finele anului trecut când mi-am dat seama că sunt câțiva băieți inteligenți în zona de marketing online, care fac tot felul de cursuri și prezentări, însă vorbesc doar pe limba specialiștilor din domeniu, precum medicii. Chiar așa. Ați întâlnit vreodată un medic care să vă dea un diagnostic pe înțelesul vostru? Eu, în 24 de ani de media, din care primul an petrecut ZILNIC pe coridoarele spitalelor orădene, NU am întâlnit niciunul! Întotdeauna cer: “Traducerea, vă rog!” :)))) Doctorii au tendința să arate pacientului printr-un limbaj ultra profesional cât de mult stăpânește domeniul. Noah, așa și cu băieții de marketing, pe care, grazie pandemiei, am avut timp să îi oberv.

Mi-am dat seama că singura cunoaștere de care avem nevoie noi, oamenii de #PR, #media și #publicitate, este legată de abilitatea de a putea să descoperim oamenii și tot ceea ce au legătură cu aceștia, indiferent dacă sunt cititori, potențiali sau actuali clienți, părți din audiențe, public-țintă. Indiferent de denumirea pe care o dăm indivizilor, noi, oamenii care ne-am asumat rolul de portavoce a unei afaceri sau a unui produs, avem misiunea de a-i înțelege pentru a ne raporta în mod corect atunci când textele și imaginile noastre au scopul de a le vinde ceva.

Ce îmi propun prin AdsClub? (Apropo, mă puteți urmări deja pe Instagram!!! – MULȚUMESC anticipat)

Să antrenez urechi pentru felul în care vorbesc oamenii. Sună cam direct, așa-i? Acesta era și scopul. Atât cei care doresc să se specializeze în #PR, #media și #publicitate, dar și antreprenorii dornici să-și încerce talentele artistice pe cont propriu, trebuie să aibă antrenate urechile pentru cei din jurul lor, fiindcă această curiozitate față de oameni reprezintă munca lor de-o viață.

De la începuturile mele în presa scrisă, din 1997, la JURNALUL DE DIMINEAȚĂ, mi-am autocultivat respectul pentru cititor. Întotdeauna m-am gândit că la capătul celălat al textului pe care îl scriu va fi CINEVA, iar acea persoană merită să i se ofere o informație adevărată, corectă și concretă. Poate de aceea stilul de a scrie știri este cel al școlii #BBC, fiindcă nu comentez faptele. Le prezint așa cum sunt.

În ceea ce privește #publicitatea, pe care eu o ador și în numele căreia mi-am creat și brandul personal de femeie de afaceri, conducând două agenții de profil, am mers pe același principiu: de a scoate în evidență produsul sau serviciul în termeni de corectitudine față de potențialul client! Știu că o strategie de acest gen îl ferește pe clientul meu de o imagine negativă.

Revenind la #AdsClub, scopul e de a ajuta curioșii din domeniu să afle, să înțeleagă și să aplice principiile, regulile și drumurile deja bătătorite. #AdsClub va fi ca o mini-școală de publicitate cu texte și explicații pe înțelesul tuturor.

Cei care caută o persoană specializată în domeniu, cu o vastă experiență atât în publicitatea clasică, cât și a celei online, care știe să salveze bugete de marketing, care vede oportunitățile și merge direct la țintă atunci când e vorba de clienți, ei bine, SUNT AICI!

P.s.

Citatul meu preferat din tot ceea ce înseamnă #publicitate, îl regăsiți în imaginea acestui articol. David Ogilvy, părintele publicității și al copywriting-ului, rămâne cel mai mare psiholog din domeniu! :)))

Teodora Natalia Ivan

Sunt jurnalist. Sunt strateg de afaceri + publicitate pentru antreprenori vizionari asemeni ție. Scopul meu este să identific mesajul corect pentru publicul potrivit, să îl plasez în canalul media potrivit, la momentul potrivit. Am înțeles cât de important este pentru un brand/o idee/un produs/un eveniment să câștige războiul pentru relevanță. CREEZ EXPERIENȚE MEMORABILE, CE EVOCĂ EMOȚII, FORMEAZĂ OPINII ȘI FAC LUCRURILE SĂ SE ÎNTÂMPLE.

Postări similare