Beneficiile unei pagini de #facebook și #linkedin

SCRIS DE Teodora Natalia Ivan

În ultimii 20 de ani, totul s-a schimbat. Obișnuiam să sunăm pe cineva pe telefonul fix, adesea pornind de la o recomandare.
Dacă nu reușeam, căutam în cartea de telefon și încercam, poate obțineam o întâlnire cu vreun patron sau director căruia îi făceam o ofertă de publicitate. Acum, suntem complet mobili. Căutăm online, ceea ce înseamnă că găsim afaceri într-un mod total diferit. Cea mai mare întrebare cu care se confruntă astăzi micile întreprinderi este cum să își pună afacerea în mod eficient pe internet, astfel încât să își construiască credibilitatea, dar ȘI vânzările ȘI numărul de clienți.
Unii proprietari de afaceri consideră că această schimbare a îngreunat mult afacerile. Alții văd părțile pozitive și oportunitățile, mai ales că îi obligă să iasă din zona lor de confort și le lărgesc orizonturile. Totuși, mulți se întreabă: “CUM găsim clienți care să ne IUBEASCĂ, să revină în fiecare zi și să le spună prietenilor lor, care le spun prietenilor lor, astfel încât să avem din ce în ce mai mulți oameni interesați de ceea ce oferim?”

90% din sondajele privind cele mai bune surse de vânzări arată că vorba din gură în gură, adică telefonul fără fir, este încă cea mai puternică sursă de afaceri, chiar și acum. De exemplu, dacă contabilul sau cel mai bun prieten îți spune că ai NEVOIE de acest serviciu, probabilitatea ca tu să cumperi crește adesea și cu 50%!

Nu ți-ar plăcea să ai parte de aceeași putere de recomandare?

Îți arăt mai jos unul dintre pașii importanți ce te ajută să îți maximizezi prezența online, astfel încât să poți începe să îți construiești o întreagă rețea de fani și, implicit, potențial cumpărători.

DE CE AI NEVOIE DE O PAGINĂ DE FACEBOOK SAU LINKEDIN?

Spre deosebire de apariția într-un anuar telefonic gen #paginiaurii sau într-un director online, Facebook și LinkedIn sunt două platforme INTERACTIVE, sunt live și în timp real. Ce înseamnă aceste aspecte pentru un business?
O mulțime de BENEFICII:

  • Oamenii te pot găsi
  • Oamenii îți pot împărtăși informațiile
  • Oamenii îți pot pune întrebări
  • Oamenii pot solicita produsele pe care le iubesc
  • Le puteți spune oamenilor când se întâmplă ceva INSTANT

Aceasta este modalitatea PERFECTĂ pentru ca oamenii să câștige încredere în tine și în ceea ce ai de oferit.

Atât Facebook, cât și LinkedIn sunt două platforme deschise pentru ca oamenii să te iubească și să îți susțină marca, fiind instrumente perfecte pentru serviciul clienți. De ce? Pentru că vei primi comentarii live, feedback live și recenzii live, iar dacă apare o problemă, o poți rezolva imediat prin interacțiune, fie în mod public, fie în privat, online, oricând și oriunde.

Acum că ai aflat principalele motive pentru care să-ți creezi o pagină de business pe #facebook și #linkedin, tot ceea ce ai de făcut este să treci la pasul următor. Dacă nu știi sau nu ai timp să îți setezi pagina, să o pregătești din punct de vedere grafic, să alegi cel mai bun mesaj, să îți pregătești conținutul, dă-mi de știre și hai să lucrăm împreună!

Sunt Teodora Arhip-Ivan și sunt #socialmediamanager, iar motto-ul după care mă conduc e foarte simplu: Știu și ce folosesc că știu dacă nu știu să folosesc informația?!

Te asigur că #socialmedia nu mai are secrete pentru mine. Doar update-uri…. :))))

p.s. Răspunsul corect la întrebarea din fotografie e: AMBELE PLATFORME!!!

Teodora Natalia Ivan

Sunt jurnalist. Sunt strateg de afaceri + publicitate pentru antreprenori vizionari asemeni ție. Scopul meu este să identific mesajul corect pentru publicul potrivit, să îl plasez în canalul media potrivit, la momentul potrivit. Am înțeles cât de important este pentru un brand/o idee/un produs/un eveniment să câștige războiul pentru relevanță. CREEZ EXPERIENȚE MEMORABILE, CE EVOCĂ EMOȚII, FORMEAZĂ OPINII ȘI FAC LUCRURILE SĂ SE ÎNTÂMPLE.

Postări similare