Când să postezi pe rețelele de social media?

SCRIS DE Teodora Natalia Ivan

Depinde de nișa în care activezi! Acesta este răspunsul corect. Orice alt răspuns pe care îl primești de la companiile-roboțel, așa numesc eu agențiile în care oamenii angajați să facă postările de social media habar nu au de particularitățile clientului, ca să nu mai vorbesc de domeniul în care acesta activează… Am întâlnit situații în care agenția contractată doar schimba poza cu cea furnizată de client și punea același text ca și celorlalți clienți…. Sau un alt marketer, în campania electorală pentru alegerile locale din septembrie 2020, care habar nu avea cine e candidatul pentru care trebuia să facă postări plătite, însă prezenta ca propuneri machete generale cu steagul UE… :)))) Uneori nici eu nu mai știu către cine să îmi îndrept compasiunea: către clientul care nu are noțiunile de bază în ceea ce privește social media sau către tinerii lupi, care cred că pot furniza tuturor aceeași mâncare reîncâlzită într-un cuptor cu microunde pe cale de dispariție?!

Revenind la tema de astăzi. Una dintre cheile succesului în rețelele social media este să fii prezent în mod constant. În imaginea atașată acestui text veți putea vedea un așa-zis orar al acestor rețele, din care reies zilele și orele de aur pentru postări în funcție de comportamentul utilizatorului.

Din punctul meu de vedere, nișa este cea care dictează frecvența postărilor. În funcție de aceasta, puteți posta zilnic sau chiar de mai multe ori pe zi. Eu, în principiu, postez pentru clienții mei și de 2-3 ori pe zi, însă am ajuns și la opt postări într-o zi de vineri, în plină pandemie, când a avut loc un eveniment culinar inedit pentru care am făcut: transmisii LIVE din bucătărie, filmări cu împachetarea produselor, transmisie LIVE de la momentul livrării pachetului, fotografii cu clienți mulțumiți, fotografii cu produsele. Și, evident, am pregătit textele de rigoare. Totul spontan și din suflet, adică din flux. :)))

Dacă ai nevoie de consultanță, o idee sau un sfat bun, îmi poți trimite un mail pe adresa teodoraivan@yahoo.com. Dacă ai nevoie de ajutor în promovarea afacerii/produsului/serviciului tău, dă un semn și începem discuțiile de colaborare.

Deja știi filosofia mea de viață: SUNT AICI PENTRU TINE!

Teodora Natalia Ivan

Sunt jurnalist. Sunt strateg de afaceri + publicitate pentru antreprenori vizionari asemeni ție. Scopul meu este să identific mesajul corect pentru publicul potrivit, să îl plasez în canalul media potrivit, la momentul potrivit. Am înțeles cât de important este pentru un brand/o idee/un produs/un eveniment să câștige războiul pentru relevanță. CREEZ EXPERIENȚE MEMORABILE, CE EVOCĂ EMOȚII, FORMEAZĂ OPINII ȘI FAC LUCRURILE SĂ SE ÎNTÂMPLE.

Postări similare