Checklist pentru Setarea unui Cont Google Business Profile

SCRIS DE Teodora Natalia Ivan

Astăzi vreau să discutăm despre un aspect esențial pentru orice afacere care dorește să prospere în era digitală: setarea unui cont Google Business Profile. Înainte de a intra în detalii, să vedem de ce este atât de important acest profil pentru business-ul tău.

Ce este Google Business Profile și de ce este esențial?

Google Business Profile este o platformă gratuită oferită de Google, ce permite afacerilor să-și gestioneze prezența online pe motorul de căutare Google și pe Google Maps. Practic, este cartea ta de vizită digitală, accesibilă pentru toți potențialii tăi clienți. Un profil bine setat poate îmbunătăți vizibilitatea afacerii tale, atrage noi clienți și spori încrederea publicului în brandul tău.

Beneficii ale unui Google Business Profile bine configurat:

 • Vizibilitate sporită: Afacerea ta apare în rezultatele locale de căutare și pe Google Maps.
 • Interacțiune cu clienții: Poți primi recenzii, răspunde la întrebări și publica actualizări.
 • Credibilitate și încredere: Un profil complet și actualizat transmite profesionalism și fiabilitate.
 • Analiză și statistici: Ai acces la date despre cum te găsesc și interacționează clienții cu profilul tău.

Checklist pentru setarea unui Google Business Profile de succes

Pentru a te asigura că profilul tău este complet și optimizat, urmează acest checklist:

 1. Creează-ți contul Google Business:
 2. Completează informațiile de bază:
  • Numele afacerii: Asigură-te că este corect și complet.
  • Adresa: Introdu adresa exactă a afacerii tale. Dacă oferi servicii la domiciliul clientului, poți opta să ascunzi adresa.
  • Număr de telefon: Asigură-te că numărul de telefon este activ și corect.
  • Website: Include link-ul către site-ul tău.
 3. Verifică-ți afacerea:
  • Google îți va cere să verifici că afacerea ta este reală, de obicei printr-o carte poștală trimisă la adresa ta fizică. Urmează instrucțiunile pentru a finaliza verificarea.
 4. Completează detaliile suplimentare:
  • Categorii: Selectează una sau mai multe categorii care descriu cel mai bine afacerea ta.
  • Program de funcționare: Adaugă orele de funcționare pentru ca clienții să știe când ești deschis.
  • Descrierea afacerii: Scrie o descriere scurtă și clară despre afacerea ta. Fii specific și menționează ceea ce te diferențiază de competiție.
  • Fotografii: Adaugă imagini de calitate ale locației, produselor și echipei tale. Fotografiile atrag atenția și creează o impresie pozitivă.
 5. Activează opțiunea de mesaje:
  • Permite clienților să-ți trimită mesaje direct prin Google Business Profile. Aceasta îți oferă o oportunitate rapidă de a interacționa cu ei.
 6. Solicită și răspunde la recenzii:
  • Încurajează-ți clienții să lase recenzii și răspunde-le politicos și profesionist. Recenziile pozitive cresc încrederea în afacerea ta.
 7. Postează actualizări și oferte:
  • Utilizează funcția de postare pentru a împărtăși noutăți, oferte speciale și evenimente. Aceasta menține profilul tău activ și atractiv.
 8. Monitorizează performanța:
  • Folosește funcția Insights din Google Business Profile pentru a analiza cum interacționează clienții cu profilul tău. Ajustează-ți strategia în funcție de datele obținute.

De ce este relevant un checklist?

Checklist-ul te ajută să nu omiți niciun detaliu important și să îți optimizezi profilul la maximum. Un profil complet și bine configurat poate face diferența între a fi găsit de clienți sau a rămâne invizibil pe piață.

Experiența mea în marketing și publicitate

Având o experiență vastă în marketing și publicitate, am văzut de nenumărate ori cum un profil Google Business bine gestionat poate transforma o afacere. Nu este suficient să ai un produs sau un serviciu excelent; trebuie să te asiguri că potențialii clienți te pot găsi și că ai o prezență online solidă. Implementarea acestui checklist te va ajuta să fii cu un pas înaintea competiției și să îți dezvolți afacerea într-un mod sustenabil.

Începe chiar acum să îți optimizezi Google Business Profile și vei vedea rezultate pozitive în scurt timp. Mult succes!

Cu drag,

Teodora de la www.teodoraivan.com

P.s. SUNT AICI PENTRU TINE!

Teodora Natalia Ivan

Sunt jurnalist. Sunt strateg de afaceri + publicitate pentru antreprenori vizionari asemeni ție. Scopul meu este să identific mesajul corect pentru publicul potrivit, să îl plasez în canalul media potrivit, la momentul potrivit. Am înțeles cât de important este pentru un brand/o idee/un produs/un eveniment să câștige războiul pentru relevanță. CREEZ EXPERIENȚE MEMORABILE, CE EVOCĂ EMOȚII, FORMEAZĂ OPINII ȘI FAC LUCRURILE SĂ SE ÎNTÂMPLE.

Postări similare