Cum să faci marketing în 2023: trucuri nebănuite și umor de buzunar

SCRIS DE Teodora Natalia Ivan

Ai ghicit, e anul 2023, iar regulile jocului în marketing sunt în continuă schimbare, ca un rollercoaster care nu pare să se mai oprească. Nu-ți face griji, am adunat pentru tine niște trucuri mai puțin cunoscute (și puțin sarcasm, desigur) pentru a-ți da avantajul de care ai nevoie în lumea nebună a marketingului contemporan. Hai să le aruncăm pe masă!

1. VR: Nu mai e doar pentru jocuri și tururi virtuale!

Cine ar fi zis că VR poate fi folosit pentru marketing? Nu, nu pentru a-ți face concurență cu un avatar personalizat. Încearcă să organizezi evenimente virtuale de lansare sau să aduci potențialii clienți într-o experiență interactivă în care se pot juca cu produsele tale. Succesul tău nu va mai fi doar virtual.

2. Chatbotul care glumește mai bine decât tine!

Da, chatboturile sunt utile, dar acum e momentul să adaugi o notă de umor în conversațiile automate. Clienții vorbesc cu brandul tău? Fă-i să zâmbească între două clicuri! Un chatbot cu umor poate transforma un obișnuit “Bună ziua!” într-un dialog memorabil.

3. #HologrameleNuSuntDoarPentruStarWars

Hai să fim sinceri, cu toții ne-am dori să fim puțin Obi-Wan Kenobi în unele momente. De ce să nu folosim holograme pentru prezentări sau anunțuri de impact? Într-o lume plină de imaginație, brandul tău ar putea fi la un hologram distanță.

4. Content UGC (User-Generated Comedy)

Totul e mai bun cu o doză de umor, nu-i așa? Încurajează-ți clienții să creeze conținut amuzant legat de produsele tale. O poză cu o cană de cafea și o propoziție haioasă despre cât de mult depindem de cofeină? Bingo! Asta e implicare reală!

5. Podcast-urile Video: Când să te uiți la ele?

Podcast-urile sunt la modă, dar avem o idee mai bună: podcast-urile video. Da, să pui un pic de față pe vorbele tale! Nu doar vocea ta, ci și expresiile și reacțiile tale în direct. Până la urmă, e anul 2023, nu 1923.

Așa că, înainte să închizi acest articol și să revii la promovatul acelui produs nou în stil vechi, aruncă o privire la aceste idei și consideră să adaugi un pic de umor și o bucățică de neașteptat în strategia ta. Să facem marketingul să fie din nou distractiv și să nu uităm să aruncăm cu umor în fiecare direcție. Succes și să nu uiți să adaugi puțină “magie” (și sarcasm) în tot ceea ce faci!

Cu drag,

Teodora de la www.teodoraivan.com

Teodora Natalia Ivan

Sunt jurnalist. Sunt strateg de afaceri + publicitate pentru antreprenori vizionari asemeni ție. Scopul meu este să identific mesajul corect pentru publicul potrivit, să îl plasez în canalul media potrivit, la momentul potrivit. Am înțeles cât de important este pentru un brand/o idee/un produs/un eveniment să câștige războiul pentru relevanță. CREEZ EXPERIENȚE MEMORABILE, CE EVOCĂ EMOȚII, FORMEAZĂ OPINII ȘI FAC LUCRURILE SĂ SE ÎNTÂMPLE.

Postări similare