Cum se face promovarea proiectelor Start-Up Nation

Start-Up Nation este un program prin care statul român vrea să ajute antreprenorii să-și deschidă firme și să promoveze antreprenoriatul. Proiectul Start-Up Nation vrea să finanțeze 10.000 de business-uri noi cu până la 44.000 de euro. În proiect sunt eligibile firmele înființate după 30 ianuarie 2017, iar acestea pot participa o singură dată. Domeniile de activitate care vor primi cel mai mare număr de puncte vor fi IT, producție, industriile creative (sănătate și educație), serviciile și comerțul. Programul Start-Up Nation are un buget de 1,7 miliarde de lei în acest an, iar suma maximă pe care o poate primi o firmă este de 200.000 de lei.

Orice proiect trebuie promovat, iar în lista de cheltuieli eligibile de la Start Up Nation, punctul la care apar cele pentru prezența online și promovare arată așa:

  1. j) Realizarea unei pagini web pentru prezentarea și promovarea activităţii solicitantului şi a produselor sau serviciilor, inclusiv cheltuieli înregistrare domeniu fără hosting, pentru operatorii economici care nu deţin alt site şi care trebuie să fie funcţional la data depunerii cererii de eliberare a ajutorului de minimis, în limita maximă a 8000 lei fără TVA;

Cum cheltui banii ca să fii prezent online

Presupunând că ai deja un nume și un logo, iată cum te sfătuiesc să împarți mini-bugetul de 8000 de lei, adică acea sumă eligibilă din proiect.

40% pentru creare și găzdure site

”Pagina web” ar putea fi o pagină simplă sau un site nu foarte complicat, cu cîteva elemente, din care nu ar trebui să lipsească:

  • un header (partea de sus a site-ului) în care să apară denumirea firmei și logo-ul
  • un meniu simplu (descrierea firmei/afacerii, servicii)
  • o zonă de conținut
  • un footer (partea de jos a site-ului) cu date de contact, harta site-ului, etc)

Evident, structura de mai sus este una foarte simplificată și o discuție cu prietena mea, Alina Ionescu, designer web specializat, pe care o găsești pe www.alinaionescu.com, te poate ajuta să alegi cea mai potrivită variantă pentru site-ul de prezentare a afacerii.

Pentru ca website-ul să poată fi accesat de către vizitatori, el trebuie să aibă un domeniu (www.firmamea.ro) și trebuie găzduit undeva, adică antreprenorul ar trebui să cumpere un serviciu de hosting.

10% pentru costuri minime de administrare

50% pentru promovare

Am o veste tristă: fără promovarea site-ului și, implicit, a serviciilor tale, nu exiști în mediul online! Ideea ta riscă să rămână doar la stadiul de idee… De aceea este foarte important să te miști. Aici te pot ajuta EU. Cu experiența de peste 20 de ani în jurnalism și în publicitate, îți pot asigura vizibilitatea maximă, răspunzând la principalele necesități ale începutului tău antreprenorial.

Strategia mea îți va aduce:

  1. O prezență pentru clienții tăi, 24 de ore din 24, 7 zile din 7 pe săptămână = promovare eficientă!
  2. Statisticile arată că 2,4 milioane de oameni folosesc, zilnic, internetul. Aproximativ 90% dintre aceștia fac achiziții sau abordează o companie în decursul unui an. Dacă nu ai un site, este crucial pentru afacerea ta să existe online = mai mulți clienți!
  3. Internetul este prima opțiune de documentare pentru potențialii tăi clienți. De aceea business-ul tău ar trebui să le fie la îndemână = momentul ”EVRIKA, am găsit ce căutam!”
  4. Dacă ai site, îți poți informa, în timp real, potențialii clienți în legătură cu produsele tale, lansări noi de servicii/produse, evenimente, promoții = comunicare directă!
  5. Dacă exiști online, clienții tăi te pot găsi mai ușor și le crește încrederea în produsele/serviciile tale = credibilitate!
  6. Dacă ești la început de drum, ai un site cu un design și un conținut relevant și o strategie de promovare bine gândită, ai șanse foarte mari ca motoarele de căutare, gen Google, Yahoo, Bing, AltaVista, să te plaseze pe poziții mult mai avantajoase decât competitorii = mărimea nu mai contează!

Dacă toate cele expuse, mai sus, te-au convins, te aștept să îmi scrii sau să mă suni pentru a programa o discuție/întâlnire ca să te ajut să îți valorifici ideea/proiectul/resursele/produsele/serviciile!

foto: start-up.ro

 

 

Teodora Natalia Ivan

Sunt jurnalist. Sunt strateg de afaceri + publicitate pentru antreprenori vizionari asemeni ție. Scopul meu este să identific mesajul corect pentru publicul potrivit, să îl plasez în canalul media potrivit, la momentul potrivit. Am înțeles cât de important este pentru un brand/o idee/un produs/un eveniment să câștige războiul pentru relevanță. CREEZ EXPERIENȚE MEMORABILE, CE EVOCĂ EMOȚII, FORMEAZĂ OPINII ȘI FAC LUCRURILE SĂ SE ÎNTÂMPLE.

Articole similare
Cele mai Bune Practici pentru Planificarea Evenimentelor pentru proiectele europene
de ce eu? sau cum să ai succes garantat cu promovarea proiectelor tale europene!
De la expert accesare fonduri europene și social media manager la manager de destinație turistică