De ce e importantă curiozitatea în publicitate?

SCRIS DE Teodora Natalia Ivan

Unul dintre cei mai puternici factori psihologici declanșatori și motivaționali este curiozitatea. Cineva mi-a spus la un moment dat că primele mele cuvinte în viața aceasta nu ar fi fost mama sau tata, ci DE CE? Evident, am zâmbit sfios (a se citi pervers -n.n.), pentru că nu puteam lăsa să se vadă că îi dădeam omului dreptate… :)))

Curiozitatea a fost cea care m-a pus pe calea jurnalismului. Curiozitatea este energia din spatele arhetipului meu de căutător. În toate domeniile. Și, după cum era și firesc, am învățat să îl aplic și în publicitate. Deși uneori nu mi se pare a fi tocmai ortodoxă această abordare, trebuie să recunosc că e o tehnică ce prinde încă la o masă destul de mare din publicul autohton., pentru că – nu-i așa? – curiozitatea se află în ADN-ul nostru. Încă de mici explorăm lumea, o analizăm, o descoperim și luăm ca și firească întrebarea copiilor: DE CE? Asta până nu ne aduce la exasperare… :)))

Așadar, atunci când scrii sau abordezi un text publicitar, apelează la curiozitatea publicului țintă, folosește-o ca pe un factor motivațional, însă ȚINE CONT să o legi de propriul interes al cititorului. Revin și SUBLINIEZ ideea că interesul propriu al omului este cel mai puternic mecanism de captare a atenției!

O tehnică simplă ca să stârnești interesul cititorului este să spui: Îți voi face dezvăluiri incendiare despre produsul X! Totul e să nu exagerezi și să cazi în capcana OTV-ului cu formula INCENDIAR, EXTRAORDINAR, NEMAIPOMENIT. Totul se face cu o oarecare decență. Zic.

Și pentru că te-am obișnuit cu exemplele practice, își voi mărturisi că lucrez în prezent la un proiect interesant legat de relația noastră cu banii, însă perspectiva pe care eu o abordez urmează o cale 100% spirituală. Așadar, programul meu se va adresa persoanelor care sunt/lucrează/înțeleg conceptele aferente abundenței și prosperității divine. Ca să stimulez curiozitatea viitorilor cursanți, îmi voi începe abordarea cu următorul text:

Draga mea/Dragul meu,

Cred că îmi semeni. Ești pasionată/pasionat de spiritualitate și vrei să primești cele mai bune instrumente și sfaturi pe care să le poți pune cu ușurință în aplicare pentru a ajunge la prosperitatea ce ți-a fost dată la naștere ca un drept divin. Mai mult decât atât, deși…

Restul e poveste…

Trebuie doar să știi că printr-o abordare de acest gen, îl invit pe destinatar să înceapă să se întrebe în ce sens îmi seamănă. Într-un mod subtil, el se va simți flatat, deoarece cu o introducere de acest gen, e mai mult decât evident că i-am acordat respectul de sine cuvenit și l-am încurajat să citească ce vreau să îi comunic.

Țineți aproape de mine pentru a afla cum decurg lucrurile în programul Eu&Banii.

Dacă crezi că ai nevoie de ajutor pentru a scrie texte ce să folosească curiozitatea cititorilor ca să le captezi atenția, SUNT AICI pentru tine!

Teodora Natalia Ivan

Sunt jurnalist. Sunt strateg de afaceri + publicitate pentru antreprenori vizionari asemeni ție. Scopul meu este să identific mesajul corect pentru publicul potrivit, să îl plasez în canalul media potrivit, la momentul potrivit. Am înțeles cât de important este pentru un brand/o idee/un produs/un eveniment să câștige războiul pentru relevanță. CREEZ EXPERIENȚE MEMORABILE, CE EVOCĂ EMOȚII, FORMEAZĂ OPINII ȘI FAC LUCRURILE SĂ SE ÎNTÂMPLE.

Postări similare