De ce să faci LIVE-uri pe Facebook?

SCRIS DE Teodora Natalia Ivan

O statistică recentă arată că cel mai eficient canal de comunicare pentru business rămâne Facebook, însă nu postările obișnuite, așa cum ai crede, ci transmisiile LIVE, care, spun specialiștii, îți pot aduce de până la 6 ori mai multă angajare din partea privitorilor decât un video normal, o imagine sau un text simplu!

Dacă încă rătăcești pe acest drum al video-urilor pe canalele social media, te ajut să facem ÎMPREUNĂ lumină pe acest subiect, pornind de la principiile de bază ale marketingului:

  • Care este audiența mea? Cui mă adresez?
  • Care este tema video-ului?
  • Ce lungime vizează acest video? Nu de alta, însă vorbim de trei formate: 1. cel de 15 secunde pentru a face rapid reclamă unui produs/serviciu; 2. video normal cu durată între 1 – 3 min. în care transmiți ce crezi că este important pentru afacerea ta și 3. LIVE video, cu durată între 7 minute și 8 ore!
  • Ai un logo al brand-ului pe care ai putea să îl aplici în filmare?
  • Unde vei posta acest video?
  • Care este chemarea ta la acțiune? (Call to Action). De fapt, de aici trebuie să începi în munca de a crea video content!!!

De asemenea, e important să ții cont de elementele de bază ale unui video eficient. În primul rând, conținutul video trebuie să capteze imediat atenția, să stârnească sau să evoce o emoție, să fie personal și relatabil și… să nu aibă sunet! Da, ai citit bine! Statisticile arată că 85% din video-urile de pe Facebook sunt vizionate fără sunet!

După ce ai creat un video (dacă nu știi cum sau nu ai aparatura necesară, SUNT AICI PENTRU TINE!), răspunde-ți la întrebarea: care este cea mai bună cale/cel mai bun canal de comunicare pentru a-mi angaja audiența și, implicit, fanii? Evită să faci greșeala marketerilor, care se întreabă: Care e cel mai bun moment să postez pe rețelele sociale? ( Sincer, eu mai fac postări ținând cont de Ora lui Mercur sau Ora Lunii, urmărind orele planetare. Că doar sunt o ființă pe calea spiritualității și îmi place să o testez și să o aplic și în viața de zi cu zi! :))) Mergând mai departe cu întrebările inutile în cazul video content, le amintesc și pe ce acestea: Care e cel mai bun mod să îmi adun urmăritori cât mai rapid? Cum să folosesc mai eficient social media pentru conținutul meu? Or fi și ele importante, însă nu în ziua de azi când totul se mișcă cu o viteză amețitoareeeeee!

Pentru că îmi place să fiu practică și să povestesc din experiența mea, mărturisesc că cea mai bună rată de angajare a publicului am putut să o observ la transmisiile LIVE făcute pe perioada degustărilor de vin organizate în ultima joi a lunii la Cireșica Wine Caffe Bistro din Oradea. Publicul deja fidel aștepta, cumva, această transmisie, fiindcă știa că primește informație de calitate de la profesioniștii din domeniu.

Scriu, filmez, fotografiez. EXPERIMENTEZ. Și mă las surprinsă de orice moment și de orice emoție. Din acest motiv, îți sunt alături dacă ai nevoie de ajutor. Dacă m-ai citit, deja știi unde mă găsești!

Teodora Natalia Ivan

Sunt jurnalist. Sunt strateg de afaceri + publicitate pentru antreprenori vizionari asemeni ție. Scopul meu este să identific mesajul corect pentru publicul potrivit, să îl plasez în canalul media potrivit, la momentul potrivit. Am înțeles cât de important este pentru un brand/o idee/un produs/un eveniment să câștige războiul pentru relevanță. CREEZ EXPERIENȚE MEMORABILE, CE EVOCĂ EMOȚII, FORMEAZĂ OPINII ȘI FAC LUCRURILE SĂ SE ÎNTÂMPLE.

Postări similare