Dispare cel mai cunoscut simbol al #Facebook: degetul de #like

SCRIS DE Teodora Natalia Ivan

Facebook a anunțat recent în ultimul lor update câteva schimbări majore ce vizează Paginile de business (Pages), modificări motivate de dorința de a elimina confuzia între cele două opțiuni existente la ora actuală: Likes și Followers.

Ce se va întâmpla, de fapt?

  • Dacă userul te urmărește (Following) și ți-a apreciat (Like) Pagina, va fi în continuare Follower. Cu alte cuvinte, îți va vedea conținutul postat;
  • Dacă userul urmărește (Follows) pagina ta, dar a ales să nu o aprecieze (Like), acesta se va converti în Follower
  • Dacă userul îți apreciază pagina (Like) dar nu este și follower, nu se va transfera după update ca și follower;


După cum, probabil, ai observat, o persoană poate să-ți aprecieze pagina (Like) dar alege să nu o urmărească (Unfollow), iar acest lucru înseamnă că persoana nu va vedea conținutul postat pe pagina ta. În schimb, este mult mai probabil ca un Follower să vadă conținutul tău în news feed-ul său.

Schimbările anunțate de Facebook au în vedere noi update-uri legate de aspectul paginii, adăugarea de noi funcționalități mai prietenoase în relația cu Followerii, noi opțiuni de  acces în partea de admin.

Ca să devenim practici, cel mai bine ar fi să le transmitem celor care ne-au apreciat pagina noile schimbări, solicitându-le să dea Follow paginii. Putem anunța noile schimbări fie printr-o postare clasică, sub formă de text sau imagine, fie printr-un mesaj video cu proprietarul afacerii.

Teodora Natalia Ivan

Sunt jurnalist. Sunt strateg de afaceri + publicitate pentru antreprenori vizionari asemeni ție. Scopul meu este să identific mesajul corect pentru publicul potrivit, să îl plasez în canalul media potrivit, la momentul potrivit. Am înțeles cât de important este pentru un brand/o idee/un produs/un eveniment să câștige războiul pentru relevanță. CREEZ EXPERIENȚE MEMORABILE, CE EVOCĂ EMOȚII, FORMEAZĂ OPINII ȘI FAC LUCRURILE SĂ SE ÎNTÂMPLE.

Postări similare