Google My Business: secretul Succesului Afacerii Tale Locale

SCRIS DE Teodora Natalia Ivan

Un cont Google My Business (GMB) poate fi o comoară neprețuită pentru orice afacere locală! Dacă te întrebi cum să-ți promovezi mai bine afacerea locală, stai liniștit, pentru că GMB este răspunsul la întrebarea ta. De la micile cofetării de cartier până la atelierele de reparații auto, Google My Business oferă oportunitatea de a te face vizibil și de a atrage clienți.

Hai să aruncăm o privire asupra a ce înseamnă GMB, cum poți să îți configurezi propriul cont și care sunt avantajele și dezavantajele.

Ce este Google My Business?

Google My Business este un serviciu gratuit oferit de Google, care permite afacerilor să-și administreze prezența online pe motorul de căutare Google și pe hărțile Google. Prin intermediul GMB, poți să-ți actualizezi informațiile de contact, orarul de funcționare, să adaugi fotografii și chiar să interacționezi cu clienții tăi prin intermediul recenziilor și întrebărilor.

Cum îți configurezi un cont Google My Business?

  1. Accesează Google My Business: Accesează platforma GMB și selectează “Adaugă locație” pentru a începe.
  2. Completează informațiile: Asigură-te că completezi toate detaliile relevante despre afacerea ta, cum ar fi numele, adresa, orarul de funcționare și numărul de telefon.
  3. Verifică-ți afacerea: Google va trebui să verifice că afacerea ta este reală, așa că vei primi o scrisoare cu un cod de verificare prin poștă sau o verificare telefonică.
  4. Adaugă fotografii relevante: Adaugă fotografii clare și de înaltă calitate ale afacerii tale, pentru a atrage atenția utilizatorilor.
  5. Interacționează cu clienții: Răspunde la recenzii și întrebări, menținând o comunicare transparentă și prietenoasă.

Avantaje și dezavantaje ale Google My Business

AvantajeDezavantaje
– Creșterea vizibilității afacerii pe Google– Posibilitatea de a primi recenzii negative
– Interacțiunea directă cu clienții– Necesitatea de a actualiza în mod regulat informațiile
– Accesibil și ușor de utilizat– Conformarea strictă la standardele GMB

Exemple concrete de succes cu Google My Business

  1. Cofetăria Delicii Dulci: Datorită utilizării GMB, Delicii Dulci și-a crescut numărul de clienți cu 30% în primele 3 luni de la listarea pe platformă.
  2. Atelierul Auto Mecanic Expert: Prin publicarea de fotografii clare cu rezultatele reparațiilor și menținerea unui rating de 4.8 stele, Atelierul Auto Mecanic Expert a reușit să-și dubleze cererile de servicii în ultimul an.

Google My Business este o unealtă puternică și eficientă pentru orice afacere locală. Fie că ai o mică cafenea, un magazin de îmbrăcăminte sau un salon de înfrumusețare, GMB îți poate ajuta afacerea să prospere prin creșterea vizibilității și interacțiunea directă cu clienții. Configurarea contului tău GMB poate fi primul pas pentru o prezență online mai puternică și o creștere semnificativă a afacerii tale locale!

Dacă ai nevoie de ajutor, SUNT AICI PENTRU TINE! Trimite-mi mesaj prin formularul de contact din site și hai să lucrăm împreună!

Cu drag,

Teodora de la www.teodoraivan.com

Teodora Natalia Ivan

Sunt jurnalist. Sunt strateg de afaceri + publicitate pentru antreprenori vizionari asemeni ție. Scopul meu este să identific mesajul corect pentru publicul potrivit, să îl plasez în canalul media potrivit, la momentul potrivit. Am înțeles cât de important este pentru un brand/o idee/un produs/un eveniment să câștige războiul pentru relevanță. CREEZ EXPERIENȚE MEMORABILE, CE EVOCĂ EMOȚII, FORMEAZĂ OPINII ȘI FAC LUCRURILE SĂ SE ÎNTÂMPLE.

Postări similare