Evenimentele de lansare a produselor: sunt ele necesare?

SCRIS DE Teodora Natalia Ivan

Dezvoltarea unui produs nou poate fi destul de descurajatoare, dar lansarea acestuia pe piață aduce un nou set de provocări.

Acesta este motivul pentru care multe mărci optează pentru organizarea unui eveniment de lansare – este vorba de un element de marketing experimental care anunță lansarea unui produs nou, lumii, mass-mediei și publicului-cheie.

Nu toate evenimentele de lansare sunt mari, impresionante și scumpe. Lansările discrete pot fi memorabile și pot atinge obiectivele pe care le-ați avut în minte.

Dar, indiferent de bugetul dvs., un eveniment va fi adesea punctul culminant al strategiei dumneavoastră de lansare.

 

VĂ ROG SĂ REȚINEȚI UNELE ASPECTE-CHEIE:

 

  • CE ÎNCERCAȚI SĂ REALIZAȚI?

Există diferite tipuri de evenimente de lansare – evenimentul comercial în care invitați influențatori din industrie; evenimentul media (de exemplu, o conferință de presă) în care oferiți mass-media șansa de a încerca / experimenta noul produs; și evenimentul pentru consumator în cazul în care introduceți produsul clienților vechi și noi (de exemplu, oferind o nouă bere la un stand la un eveniment sportiv).

Tipurile de evenimente se pot suprapune, dar poate fi o idee bună să organizați și evenimente separate de lansare pentru fiecare tip de public. Tipul de eveniment ar trebui să răspundă la întrebarea: ce doriți să realizați organizând evenimentul – acoperirea mediatică, creșterea vizibilității mărcii sau vânzările?

  • LOCUL DE DESFĂȘURARE

Unele companii anunță produse noi la un show comercial de înaltă tehnologie, în timp ce altele organizează un eveniment cocktail. Depinde de natura produsului, desigur, dar și mai mult de ceea ce marca – și în special produsul nou – încearcă să transmită.

  • EXPERIENȚA DE EVENIMENTE PE CANALE MULTIPLE

La Ohlala Media, credem cu tărie în combinarea evenimentelor cu marketingul social, digital și experimental. Deci, chiar dacă oamenii nu pot fi acolo, ei pot să ia parte (folosind telefoanele mobile) pentru a lăsa tweet-uri, pentru a împărtăși conținuturi, videoclipuri și fotografii.

Campaniile media sociale pot fi construite, de asemenea, în jurul unui eveniment.

  • MENȚINEREA CONTACTULUI

Este important de reținut faptul că un eveniment de lansare nu se încheie atunci când toată lumea pleacă acasă. Lansările de succes ale produselor implică menținerea contactului mărcilor cu audiența lor, deoarece evenimentul de lansare ar trebui să fie doar o parte a procesului de lansare în sine a produsului.

Nu degeaba majoritatea mărcilor lansează produse noi la un eveniment. Un eveniment aduce oamenii potriviți laolaltă și le permite să incerce noul produs într-un mediu care rezonează. Dar primul pas, ca întotdeauna, este să știți pe cine încercați să atrageți și ce exact doriți să faceți.

 

Teodora Natalia Ivan

Sunt jurnalist. Sunt strateg de afaceri + publicitate pentru antreprenori vizionari asemeni ție. Scopul meu este să identific mesajul corect pentru publicul potrivit, să îl plasez în canalul media potrivit, la momentul potrivit. Am înțeles cât de important este pentru un brand/o idee/un produs/un eveniment să câștige războiul pentru relevanță. CREEZ EXPERIENȚE MEMORABILE, CE EVOCĂ EMOȚII, FORMEAZĂ OPINII ȘI FAC LUCRURILE SĂ SE ÎNTÂMPLE.

Postări similare