PEACH FUZZ, culoarea anului 2024

SCRIS DE Teodora Natalia Ivan

Astăzi vreau să vă povestesc despre ceva colorat și inspirațional: Culoarea Pantone a Anului. E un subiect fascinant, plin de culoare și creativitate, care ne influențează în multe moduri. Culoarea anului, alesă de Pantone, este mai mult decât o simplă nuanță în paleta de culori; ea captează tendințe culturale, sociale și de design.

Culoarea Pantone a anului 2024 a fost desemnată la începutul lunii decembrie ca fiind PANTONE 13-1023 Peach Fuzz, o nuanță delicată de piersică, situată între roz și portocaliu. Această culoare emană o aură caldă și primitoare, introducând o nouă perspectivă asupra delicateței. Cu subtila sa senzualitate și tandrețe, această nuanță romantică de piersică apare ca un memento delicat al conexiunii și comunității noastre colective. Cu alte cuvinte, este vorba despre o culoare de piersică blândă catifelată al cărei spirit atotcuprinzător îmbogățește mintea, corpul și inima.

De unde vine conceptul de CULOAREA ANULUI? Să începem cu începutul. Pantone, o companie cunoscută pentru sistemul său de culori, a început tradiția alegerii unei “Culori a Anului” în anul 2000. De atunci, fiecare an are o culoare semnificativă, care reflectă tendințele și sentimentele din societate.

Cum se alege culoarea? Procesul de selecție este ca un amestec de artă și știință. Experții Pantone explorează lumea în căutarea de noi influențe cromatice. Aceștia iau în considerare trendurile din diferite domenii – de la modă și artă, până la tehnologie și probleme sociale. După multe cercetări și dezbateri, se ajunge la o culoare care simbolizează starea actuală a lumii.

Cine o alege? Echipa Pantone Color Institute, formată din experți în culori și trenduri, sunt cei care fac această alegere importantă.

De ce este important să ținem cont de ea? Culoarea anului nu este doar o tendință estetică. Ea are un impact cultural profund, influențând designul produselor, marketingul, brandingul și chiar și deciziile noastre de cumpărături. De asemenea, ne poate inspira să gândim și să privim lumea într-un mod nou.

Cine ar trebui să țină cont de CULOAREA ANULUI?

  1. Designerii și artiștii vizuali: Pentru profesioniștii din domeniile designului și artei vizuale, culoarea anului poate servi drept sursă de inspirație. Aceasta poate influența designul grafic, designul de produs, moda, interioarele și chiar publicitatea.
  2. Industria modei: În modă, culoarea anului poate dicta tendințele în materie de îmbrăcăminte, accesorii și chiar în designul magazinelor. Brandurile de modă adesea integrează această culoare în colecțiile lor pentru a rămâne relevante.
  3. Decorațiuni interioare și arhitectură: Pentru designerii de interioare și arhitecți, culoarea anului poate inspira schemele de culori pentru spații rezidențiale și comerciale, aducând un suflu de actualitate și modernitate.
  4. Marketing și Branding: Brandurile pot folosi culoarea anului în campaniile lor de marketing pentru a crea o legătură emoțională și pentru a rămâne actuale. Este o modalitate excelentă de a comunica că sunt în pas cu tendințele.
  5. Consumatorii individuali: Chiar și consumatorii pot integra culoarea anului în viața lor de zi cu zi – fie că este vorba de alegerea hainelor, a decorațiunilor pentru casă sau chiar alegerea unei noi culori pentru mașină.
  6. Evenimente și planificarea lor: Organizatorii de evenimente pot folosi culoarea anului pentru a adăuga un element de noutate și sofisticare evenimentelor pe care le planifică, de la nunți la conferințe corporative.
  7. Industria cosmetică: Produsele de frumusețe, cum ar fi ojele, rujurile și fardurile de ochi, pot adopta culoarea anului pentru a rămâne relevante și atractive pentru consumatori.

Așadar, culoarea anului este un instrument puternic pentru oricine dorește să rămână conectat la pulsul tendințelor culturale și de design. Este o modalitate de a aduce un element de noutate și relevanță în diverse domenii și activități.

Gândiți-vă la culoarea anului ca la un barometru al stării noastre colective și un ghid pentru viitor. E mai mult decât o simplă nuanță – e un mesaj despre ce simțim și cum ne exprimăm în lumea în care trăim.

Sper că v-a plăcut această incursiune în lumea colorată a Pantone! Nu uitați să aruncați o privire la culoarea acestui an și să vă lăsați inspirați de ea în tot ceea ce faceți.

Cu drag,

Teodora de la www.teodoraivan.com

Teodora Natalia Ivan

Sunt jurnalist. Sunt strateg de afaceri + publicitate pentru antreprenori vizionari asemeni ție. Scopul meu este să identific mesajul corect pentru publicul potrivit, să îl plasez în canalul media potrivit, la momentul potrivit. Am înțeles cât de important este pentru un brand/o idee/un produs/un eveniment să câștige războiul pentru relevanță. CREEZ EXPERIENȚE MEMORABILE, CE EVOCĂ EMOȚII, FORMEAZĂ OPINII ȘI FAC LUCRURILE SĂ SE ÎNTÂMPLE.

Postări similare