Script EFT pentru Încrederea în Sine

SCRIS DE Teodora Natalia Ivan

Așa cum știm cu toții, drumul antreprenoriatului este plin de provocări și ocazii de creștere personală. De multe ori, lipsa încrederii în sine poate fi un obstacol major în calea succesului tău. Pentru că astăzi sunt pe mood-ul de SPIRITUALITATE PRACTICĂ, îți propun un script de Tehnică de Eliberare Emoțională (EFT) pentru a-ți oferi un instrument puternic de a depăși un blocaj antreprenorial, cum ar fi lipsa de încredere în propria persoană. Scopul este acela de a-ți elibera întregul potențial creator.

Deja îmi cunoști stilul: scurt, concis și practic. Pentru că lucrurile se mișcă foarte rapid, intenția mea este să îți pun la dispoziție informații cu care să poți lucra la fel de rapid și cu rezultate de care să te bucuri imediat!

Ce este EFT și de unde a apărut

EFT, cunoscut și sub denumirea de “Tapping”, este o tehnică terapeutică care combină principii ale acupuncturii cu psihologia modernă. A fost dezvoltată de Gary Craig în anii ’90 și se bazează pe ideea că dezechilibrele emoționale sunt cauzate de perturbări în fluxul energetic al corpului. Prin stimularea anumitor puncte de acupunctură prin atingere ușoară (tapping), EFT ajută la eliberarea emoțiilor negative și la restabilirea echilibrului.

Când să aplici EFT

Poți aplica EFT în orice moment te confrunți cu lipsa încrederii în sine. Fie că este vorba de momente de stres înaintea unui discurs, de teama de a lua decizii importante sau de sentimentul de neputință în fața provocărilor antreprenoriale, EFT poate fi folosit pentru a-ți calma emoțiile și a-ți restabili încrederea în tine.

Cum să aplici EFT

 1. Identificarea provocării: Identifică concret situația sau gândurile care îți scad încrederea în sine. Poate fi vorba de frica de a eșua, de compararea cu alții sau de îndoiala față de propriile tale abilități.
 2. Evaluarea nivelului de intensitate: Pe o scară de la 1 la 10, evaluează cât de puternic simți această lipsă de încredere. Aceasta îți va oferi o referință pentru a monitoriza schimbările pe măsură ce progresezi în exercițiul EFT.
 3. Declarația de acceptare: În timp ce atingi ușor punctele de acupunctură, începe să rostești o declarație de acceptare a situației tale. De exemplu: “Chiar dacă simt această lipsă de încredere în mine ca antreprenor, mă accept și mă iert pe deplin.”
 4. Rotește declarația: Continuă să rostești declarația de acceptare în timp ce faci câteva runde de tapping pe următoarele puncte de acupunctură:
  • Începutul sprâncenei
  • Partea laterală a ochiului
  • Sub ochi
  • Sub nas
  • Bărbie
  • Sub braț
  • Sub sân
  • Sub braț (din nou)
  • Între degetul mic și inelar
  • Partea superioară a capului
 5. Reevaluarea nivelului de intensitate: După câteva runde de tapping, evaluează din nou nivelul de intensitate al lipsei de încredere. De obicei, acesta ar trebui să scadă.
 6. Declarație de iubire și acceptare: Continuă cu o declarație de iubire și acceptare de sine, cum ar fi: “Aleg să îmi recunosc valoarea și să am încredere în abilitățile mele ca antreprenor.”
 7. Finalizare: Continuă să rostești declarații pozitive în timp ce faci câteva runde finale de tapping pe aceleași puncte de acupunctură.

Manifestarea lipsei încrederii de sine pentru o femeie antreprenor

Lipsa încrederii în sine pentru o femeie implicată într-un business se poate manifesta prin:

 • Teamă de a lua decizii importante
 • Compararea constantă cu alții și sentimentul de inferioritate
 • Retragerea din fața provocărilor sau evitarea situațiilor noi
 • Auto-critica și auto-sabotajul
 • Stres și anxietate în legătură cu performanța și rezultatele

Beneficiile EFT pentru business

 • Cresterea încrederii în sine: EFT poate ajuta la eliberarea blocajelor emoționale și la creșterea încrederii în propria persoană și a abilităților.
 • Gestionarea stresului: EFT poate reduce nivelul de stres și anxietate, permițând o gândire mai clară și luarea deciziilor mai înțelepte.
 • Îmbunătățirea performanței: Prin eliberarea emoțiilor negative, femeile de afaceri pot accesa mai bine resursele interioare și pot performa la potențialul maxim.
 • Reziliență sporită: EFT ajută la dezvoltarea unei atitudini mai pozitive față de provocări, contribuind la dezvoltarea rezilienței.
 • Comunicare eficientă: Prin echilibrarea emoțională, este mai ușor să comunici clar și eficient cu angajații, partenerii de afaceri și clienții.
 • Stimularea creativității: Prin eliminarea limitărilor interne, EFT poate stimula creativitatea și inovația în abordarea problemelor de afaceri.

Amintește-ți că EFT este o tehnică personală și rezultatele pot varia de la persoană la persoană. Lucrurile sunt mult mai complexe de atât, însă ceea ce ți-am oferit prin acest material este doar un bun început. Este important să repeți exercițiul de mai multe ori și să fii deschisă la schimbările subtile în atitudinea și încrederea ta în sine. Fii blândă cu tine și recunoaște-ți progresul pe parcursul acestei călătorii transformative în dezvoltarea încrederii în sine ca femeie antreprenor.

Pentru că viața mi-a adus o serie de oportunități, inclusiv în a mă pregăti ca și consilier de dezvoltare personală și terapeut, iar experiența mea antreprenorială a trecut de 15 ani, pot spune cu tărie și încredere că SUNT AICI PENTRU TINE!

Hai să ne cunoaștem și să lucrăm împreună!

Cu drag,

Teodora de la www.teodoraivan.com

Teodora Natalia Ivan

Sunt jurnalist. Sunt strateg de afaceri + publicitate pentru antreprenori vizionari asemeni ție. Scopul meu este să identific mesajul corect pentru publicul potrivit, să îl plasez în canalul media potrivit, la momentul potrivit. Am înțeles cât de important este pentru un brand/o idee/un produs/un eveniment să câștige războiul pentru relevanță. CREEZ EXPERIENȚE MEMORABILE, CE EVOCĂ EMOȚII, FORMEAZĂ OPINII ȘI FAC LUCRURILE SĂ SE ÎNTÂMPLE.

Postări similare