Social media 2024. Cum câștigi lupta în online?

SCRIS DE Teodora Natalia Ivan

Social media: locul unde fiecare like și share contează în lupta pentru atenția online! Într-o eră digitală în continuă evoluție, trebuie să navighezi cu pricepere pentru a-ți face afacerea să se remarce. Astăzi, te invit să descoperi cele mai recente tendințe și soluții în social media, sprijinite de cifre și date statistice de la voci de autoritate din domeniu, pentru a-ți transforma afacerea într-un adevărat fenomen online!

Așa cum te-am obișnuit, sfaturile mele sunt practice, scurte și de impact, ușor de pus în aplicare, deoarece, la fel ca tine, știu că timpul este valoros și prețios și vreau să obțin eficiență maximă în tot ceea ce fac. Dacă gândești ca mine, te invit să îți acorzi câteva minute pentru a te pune la curent cu noutățile din #socialmedia, sprijinite, evident, de statistici!

De ce am ales acest subiect? Am constatat în lucrul cu clientele mele, în special din domeniul beauty, că nu e suficient să ai un salon de coafură sau de cosmetică ca să știi să domini piața. Chiar dacă ai o experiență vastă în domeniul tău de activitate, chiar dacă ești pasionată de ceea ce faci, dacă nu știi cum să te vinzi, pierzi cursa în online….

Ia-ți timp pentru tine și business-ul tău și urmează pașii de mai jos!

Tendințe Cheie în Social Media pentru 2024:

  1. Autenticitatea conținutului: Conform ultimelor cercetări realizate de Pew Research Center, 87% dintre consumatori consideră autenticitatea conținutului drept factor crucial în luarea deciziilor de cumpărare. Cu alte cuvinte, este esențial să-ți conturezi un brand autentic și să-ți împărtășești povestea într-un mod sincer și captivant.
  2. Dominarea video-ului: Potrivit datelor recente de la Social Media Examiner, conținutul video generează cu 1200% mai multe share-uri decât textul și imaginea combinate. Vrei, nu vrei, investiția în conținut video rămâne cheia pentru a captiva audiența și a crește angajamentul pe social media.
  3. Construirea comunității online: Un studiu recent realizat de Hootsuite arată că brandurile care reușesc să-și construiască comunități angajate pe social media beneficiază de o creștere de până la 5 ori în ceea ce privește angajamentul și loialitatea clienților. Construirea unei comunități online implicate este, deci, esențială pentru succesul pe termen lung.

Soluții Practice pentru tine:

  • Revizuirea strategiei de conținut: Conform rapoartelor recente de la Sprout Social, 70% dintre consumatori se așteaptă ca brandurile să ofere conținut relevant și personalizat. Astfel, revizuiește-ți strategia de conținut pentru a răspunde nevoilor și preferințelor publicului tău țintă.
  • Utilizarea analiticilor avansate: Potrivit datelor furnizate de Statista, 73% dintre marketeri consideră analitica social media drept cel mai important instrument pentru evaluarea performanței campaniilor lor. Folosește-te de instrumentele de analiză pentru a înțelege mai bine comportamentul și preferințele audienței tale și pentru a-ți optimiza strategiile de social media.
  • Experimentarea cu diverse formate de conținut: Potrivit unui raport recent de la Buffer, 78% dintre marketeri consideră că, conținutul generat de utilizatori este cel mai eficient tip de conținut pentru angajarea audienței. În acest caz, nu ezita să experimentezi cu diverse formate de conținut, precum live-uri, sondaje interactive sau concursuri pentru a-ți menține audiența implicată și interesată.

Exerciții practice pentru a-ți stimula creativitatea:

  1. Crearea unui storyboard personalizat: Ia o coală de hârtie și începe să-ți conturezi povestea de brand într-un mod vizual și captivant. Folosește imagini, culori și cuvinte-cheie pentru a evidenția valorile și viziunea brandului tău și pentru a-ți clarifica mesajul.
  2. Sesiune de brainstorming creativă: Organizează o sesiune de brainstorming cu echipa ta pentru a genera idei noi și inovatoare de conținut pentru social media. Fiecare sugestie poate duce la descoperirea unei idei geniale!

Cu aceste strategii și soluții practice la îndemână, nu există limite pentru ceea ce poți realiza online!

Dacă ai nevoie de ajutor, sunt AICI pentru TINE!

Cu drag,

Teodora de la www.teodoraivan.com

Teodora Natalia Ivan

Sunt jurnalist. Sunt strateg de afaceri + publicitate pentru antreprenori vizionari asemeni ție. Scopul meu este să identific mesajul corect pentru publicul potrivit, să îl plasez în canalul media potrivit, la momentul potrivit. Am înțeles cât de important este pentru un brand/o idee/un produs/un eveniment să câștige războiul pentru relevanță. CREEZ EXPERIENȚE MEMORABILE, CE EVOCĂ EMOȚII, FORMEAZĂ OPINII ȘI FAC LUCRURILE SĂ SE ÎNTÂMPLE.

Postări similare