Top 10 filme și documentare despre impactul social media

SCRIS DE Teodora Natalia Ivan

Alegerea filmelor potrivite pentru a înțelege mai bine impactul social media asupra afacerilor este importantă, iar dacă tot mai ești în vacanță sau doar vrei să te bucuri de weekend într-un mod util, alege din lista de mai jos vreun documentar sau film din care vei vedea la modul practic și pragmatic cum ne influențează și de impactează social media.

Mai jos am compilat o listă de 10 filme disponibile pe Netflix, HBO Max sau alte canale de filme, care abordează subiecte legate de social media și influența sa asupra afacerilor și, implicit, asupra vieții noastre de zi cu zi:

  1. “The Social Dilemma” – Acest documentar dezvăluie impactul profund al platformelor de social media asupra vieților noastre și asupra societății în general. Vei afla cum algoritmii și datele personale sunt folosite pentru a manipula comportamentul utilizatorilor și pentru a genera profit pentru afaceri.
  2. “Fyre: The Greatest Party That Never Happened” – Un documentar despre fiasco-ul festivalului Fyre, care s-a viralizat pe social media și a avut un impact semnificativ asupra imaginii brandurilor implicate.
  3. “The Great Hack” – Acest documentar explorează scandalul Cambridge Analytica și modul în care datele utilizatorilor de pe Facebook au fost folosite pentru a influența alegerile politice și comportamentul consumatorilor.
  4. “Like” – Un film documentar care investighează fenomenul “like-urilor” pe social media și cum acestea afectează sănătatea mentală și comportamentul online.
  5. “American Factory” – Acest documentar arată impactul social media și comunicării digitale asupra relațiilor de muncă și a concurenței în era globalizării.
  6. “The Circle” – Această dramă distopică explorează o lume în care social media controlează complet viețile oamenilor și ridică întrebări despre confidențialitate, autenticitate și influența online.
  7. “The Inventor: Out for Blood in Silicon Valley” – Acest documentar se concentrează pe Elizabeth Holmes și compania sa, Theranos, și modul în care au folosit social media și relațiile pentru a promova o tehnologie dubioasă.
  8. “Hype House” – Un documentar care explorează viața influencerilor din mediul online și impactul lor asupra culturii și economiei digitale.
  9. “The Intern” – Deși este mai mult o comedie, acest film poate oferi o perspectivă amuzantă asupra modului în care o firmă de modă de lux se adaptează la era digitală și la schimbările aduse de social media.
  10. “The Truman Show” – Acest clasic al lui Jim Carrey ridică întrebări interesante despre supravegherea și influența constantă a media și poate oferi o perspectivă interesantă asupra influenței mediului online asupra vieților noastre.

Aceste filme îți oferă o gamă variată de perspective asupra modului în care social media și mediul digital au influențat afacerile și societatea în general.

Teodora Natalia Ivan

Sunt jurnalist. Sunt strateg de afaceri + publicitate pentru antreprenori vizionari asemeni ție. Scopul meu este să identific mesajul corect pentru publicul potrivit, să îl plasez în canalul media potrivit, la momentul potrivit. Am înțeles cât de important este pentru un brand/o idee/un produs/un eveniment să câștige războiul pentru relevanță. CREEZ EXPERIENȚE MEMORABILE, CE EVOCĂ EMOȚII, FORMEAZĂ OPINII ȘI FAC LUCRURILE SĂ SE ÎNTÂMPLE.

Postări similare