4 pași pentru atragerea de noi clienți

SCRIS DE Teodora Natalia Ivan

Știm cu toții că primii clienți pot fi greu de obținut, dar dacă urmezi acești patru pași, vei fi pe drumul cel mai bun pentru a-ți atinge obiectivul și anume, atragerea de clienți și, evident, bani în casieria unității, așa cum îi place unui amic de-al meu să spună atunci când vrea să vadă o creștere a fluxului monetar în urma aplicării strategiei de #socialmedia.

Găsirea primului tău client nu trebuie să fie o luptă. Există clienți pe piață chiar acum care caută pe cineva ca tine care să îi ajute, să le îndeplinească o nevoie, să le rezolve o problemă, să învețe etc. 

Ca să devii unul dintre cei care contează pe această piață atât de vastă și zgomotoasă, în același timp, urmează cei patru pași de mai jos pentru a te poziționa în locul potrivit!

FĂ-TE VIZIBIL!

Dacă un potențial client nu te vede, nu te poate plăti. E foarte simplu. Apariția online este primul pas pentru a fi vizibil, așa că poziționează—te ca expert și afișează-te în locurile în care potențialii tăi clienți își petrec timpul în mod regulat. Dacă acesta este Instagram, atunci fii acolo, postând zilnic, folosind povești și implicându-te în mod constant. Dacă este vorba de LinkedIn sau de grupurile de pe Facebook, atunci aplică aceeași strategie.

PRACTICĂ CEEA CE PREDICI!

Odată ce începi să te ocupi de clienții tăi, canalale social media poate începe să devină mai puțin prioritare, dar chiar acum ar trebui să îți tratezi propria afacere ca și cum ar fi ar fi un client.

Acest lucru este deosebit de important atunci când îți cauți primii clienți, deoarece aceștia vor dori, probabil, să vadă că poți crește o audiență online, astfel încât să aibă încredere că poți face același lucru pentru ei cu produsele/serviciile pe care le oferi.

Te întrebi când ar fi timpul potrivit pentru a te dedica marketingului afacerii tale.  De exemplu, ai putea să folosești o fereastră de două ore în fiecare săptămână pentru a crea și a programa conținut de social media pentru propria afacere. Dacă nu știi cum să o faci, dă-mi un semn și hai să lucrăm împreună!

SPUNE LUMII CU CE TE OCUPI

Prieteni, familie, foști colegi, numește-i pe toți, trebuie să te asiguri că ei știu că ești profesionistul în domeniu la care se referă oamenii atunci când au nevoie de ceva. Cere-le să spună lumii ceea ce faci. Vechea zicală “nu contează ce știi, ci pe cine cunoști” este cheia aici.

Gândindu-te în acești termeni, tu cui ai putea spune despre afacerea ta?

CREEAZĂ-ȚI SISTEMUL

Configurează-ți sistemele astfel încât atunci când primești o cerere de informații

să le poți converti și să le puteți integra fără probleme. Stabilește pașii pe care va trebui să îi parcurgi de la primul contact, până la gestionarea comenzii din partea clientului.

Construirea unei rețele este foarte importantă. Dacă îți crește rețeaua, la fel va crește și afacerea ta.

“Valoarea ta netă este direct legată de rețeaua ta” – Porter Gale

Se aplică acest citat, da? Gândește-te acum la ce evenimente locale de networking ai putea participa și dacă există grupuri online la care ai putea adera pentru a atrage noi clienți pentru business-ul tău.

Urmează pașii de mai sus și dă-mi de știre despre succesele pe care le înregistrezi! Eu te pot ajuta cu TOT ce înseamnă partea de comunicare și imagine, social media și PR, publicitate indoor și outdoor. Ce mă recomandă? Cei 25 de ani în mass media și cam tot atâția în advertising. :))))) Oficial, am obținut și calificarea de #socialmediamanager. Pentru că e nevoie să țin pasul cu vremurile.

Teodora Natalia Ivan

Sunt jurnalist. Sunt strateg de afaceri + publicitate pentru antreprenori vizionari asemeni ție. Scopul meu este să identific mesajul corect pentru publicul potrivit, să îl plasez în canalul media potrivit, la momentul potrivit. Am înțeles cât de important este pentru un brand/o idee/un produs/un eveniment să câștige războiul pentru relevanță. CREEZ EXPERIENȚE MEMORABILE, CE EVOCĂ EMOȚII, FORMEAZĂ OPINII ȘI FAC LUCRURILE SĂ SE ÎNTÂMPLE.

Postări similare