Cum să domini conținutul video în social media?

SCRIS DE Teodora Natalia Ivan

Dacă ai o afacere, asta înseamnă că ai întotdeauna pregătit un mesaj puternic de transmis lumii, iar acum poți să-l faci auzit și mai clar prin intermediul conținutului video captivant! În era digitală din 2024, conținutul video rămâne regele neîncoronat al social media, iar eu sunt aici să-ți arăt cum să-ți construiești regatul video și să cucerești inimile și mințile publicului tău!

Să le luăm pe rând!

Dominarea Video-ului în Social Media

Potrivit unui studiu recent realizat de HubSpot, conținutul video este de până la 50 de ori mai probabil să atragă atenția și angajamentul utilizatorilor pe social media decât textul și imaginile combinate. Aceasta înseamnă că, prin investiția în conținut video de calitate, poți să-ți mărești semnificativ vizibilitatea și impactul online.

Soluții Practice:

 • Creează tutoriale și ghiduri video: Împărtășește-ți expertiza și cunoștințele într-un mod interactiv și captivant. Potrivit unui raport recent de la Wyzowl, 84% dintre consumatori spun că au fost convinși să cumpere un produs sau un serviciu după ce au urmărit un videoclip explicativ.
 • Explorează Live-urile și Q&A-urile: Interacțiunea în timp real cu audiența ta poate aduce un nivel de conectare și implicare nemaiîntâlnit. Un sondaj recent de la Livestream arată că 80% dintre utilizatori preferă să urmărească un video live decât să citească un blog sau să vizualizeze conținutul static.
 • Investește în conținut de calitate: Calitatea este esențială în conținutul video. Asigură-te că videoclipurile tale sunt bine realizate, cu sunet clar și imagini de înaltă definiție. Un alt studiu realizat de Brightcove arată că 62% dintre consumatori pot avea o opinie pozitivă despre o marcă după ce au urmărit conținut video de calitate.

Și pentru că ți-am spus în materialul de ieri https://teodoraivan.com/social-media-2024-cum-castigi-lupta-in-online/, despre faptul că ale mele cliente din domeniul beauty nu prea înțeleg ele cum stă treaba cu promovarea online sau nu au întotdeauna timpul necesar să și-l dedice pentru a face filmulețe sau sunt în pană de idei, ofer acum câteva idei practice de conținut pentru o cosmeticiană, potrivite pentru a-și promova afacerea pe social media. În mod evident, aceste idei pot fi adaptate domeniului tău de activitate:

 1. Tutorial de machiaj: Realizează un tutorial video în care să demonstrezi cum să obții un machiaj natural și luminos pentru zi. Poți include și sfaturi pentru aplicarea corectă a produselor și pentru obținerea unui aspect impecabil a tenului.
 2. Recenzie de produs: Alege unul dintre produsele tale preferate și oferă o recenzie detaliată despre beneficiile și modul de utilizare. Poți demonstra și cum să integrezi produsul în rutina ta zilnică de îngrijire a pielii sau machiaj.
 3. Sesiune de întrebări și răspunsuri: Invită-ți urmăritorii să-ți trimită întrebări despre îngrijirea pielii sau machiaj, iar apoi răspunde-le într-un videoclip sau într-o postare. Acest lucru te va ajuta să creezi o legătură mai puternică cu audiența ta și să le oferi sfaturi personalizate.
 4. Live Demo: Organizează o sesiune live în care să demonstrezi un tratament facial sau o tehnică de machiaj în timp real. Astfel, urmăritorii tăi vor avea ocazia să vadă rezultatele în timp real și să-ți pună întrebări direct.
 5. Before and After: Postează imagini sau videoclipuri cu rezultatele tratamentelor sau machiajelor pe care le-ai realizat pentru clientele tale. Aceste exemple practice vor demonstra calitatea serviciilor tale și vor inspira potențialii clienți să te contacteze.
 6. Sfaturi de îngrijire a pielii: Oferă sfaturi utile despre îngrijirea pielii pentru diferite tipuri de ten sau probleme specifice, cum ar fi acnee, uscăciune sau sensibilitate. Poți include și recomandări de produse potrivite pentru fiecare tip de piele.
 7. Concursuri și Giveaways: Organizează concursuri sau giveaways în care să oferi produse sau tratamente gratuite celor care își împărtășesc experiențele sau reacțiile la produsele tale. Acest lucru va crește implicarea audienței tale și va atrage noi urmăritori.

Exerciții practice pentru a-ți îmbunătăți abilitățile video:

 1. Sesiune de Brainstorming Video: Ia o coală de hârtie și începe să-ți listezi idei pentru videoclipuri pe diferite teme și formate. Fii creativă și găsește moduri inovatoare de a-ți transmite mesajul într-un mod captivant și distractiv.
 2. Experimentează cu editarea video: Descarcă o aplicație de editare video și începe să te joci cu diferite efecte și filtre pentru a-ți îmbunătăți videoclipurile. Nu este nevoie să fii expertă – încearcă lucruri noi și vezi ce funcționează cel mai bine pentru brandul tău. Eu, personal, lucrez cu aplicația iMovie de la iMac, însă am experimentat și #flexclip și funcțiunile video din #canva.

Teodora Natalia Ivan

Sunt jurnalist. Sunt strateg de afaceri + publicitate pentru antreprenori vizionari asemeni ție. Scopul meu este să identific mesajul corect pentru publicul potrivit, să îl plasez în canalul media potrivit, la momentul potrivit. Am înțeles cât de important este pentru un brand/o idee/un produs/un eveniment să câștige războiul pentru relevanță. CREEZ EXPERIENȚE MEMORABILE, CE EVOCĂ EMOȚII, FORMEAZĂ OPINII ȘI FAC LUCRURILE SĂ SE ÎNTÂMPLE.

Postări similare